Lek     Ernst Rolf    Karl Gerhard     Kök     Huset      Styrelsen  

 

                                                                              

Från 15 juni 2007 finns i Nostalgia en utställning om ännu en av våra största artister genom tiderna, liksom Ernst Rolf en gigant inom den svenska revyn.

Karl Gerhard (1891-1964) har som ingen annan häcklat den svenska samtiden under nästan 50 år. Hans konst äger fortfarande stor aktualitet.  Det är få, om ens någon, som kommit upp i hans klass som satiriker.

Gerhards engagemang i viktiga frågor, hans klara ställningstagande mot nazismen under andra världskriget har placerat honom i centrum bland opinionsbildare.

Vid sidan om det politiska engagemanget var Karl Gerhard först och främst en populär underhållare. Han är utan tvekan en av de största showmän som Sverige haft och roade och oroade både publik och myndigheter under lång tid.

Varför Karl Gerhard i Nostalgia ?

Hans mamma kom från Grönskåra i Högsby kommun och pappan från Bäckebo.Karl Gerhard och Ernst Rolf hade, förutom sina rötter i Småland, mycket gemensamt. Födda samma år och dessutom samarbetade dessa båda herrar i revyer i slutet av 1920- och början av 30-talet.

Vi är mycket glada att kunna visa denna utställning som till största delen är skänkt av Ingemar Malmström.

Karl Gerhard - sällskapets hemsida: www.jazzgossen.com

                                             Nostalgiaföreningen i Fågelfors